Friday, December 3, 2010

INIMESE HING - KUST OTSIDA JA KUIDAS LEIDA.

"Väliste vormide ilu taga on midgi palju enamat: midagi, millel pole nime, midagi hoomamatut, mingi sügav, sisemine, püha sisu. Kõikjal ja alati, kus on ilu, kumab kudagi see sügav sisu läbi. See avaldab end ainult siis, kui oled olevikuhetkes ..." E. Tolle

Nüüdseks on toimunud raamatukogus juba kaks sellelaadset koosolemist Tauno Kiburiga. Hirmsasti tahaks teile edasi anda seda, mis seal kuuldud, aga tõsi on see, et see ei ole võimalik. Seda peab ise kuulma ja tunnetama. Nagu Tauno ütles, et ei ole vastust küsimusele "Kes MA olen?" ega pole võimalik kirjutada selleteemalist raamatut. See on seletamatu. Ela HETKES, siin ja praegu või nagu Tauno ütleb: ole kohal.

Teine osa koosistumisest on mediteerimine, millele tuleks päevas pühendada vähemalt 15 minutit, st viia end mõtetes mingisse meeldivasse hetke ja tunnetada, läbi elada seda kõigi meeltega. Tulemuseks on ääretu rahu ja tasakaal hinges. See aeg on ainult sinu enese päralt.

Veel rääkis Tauno oma kogemusest Pirita kloostris toimunud 28 tunnisest retriidist (koosviibimine vaikuses). Kuidas tõesti ollakse ainult vaikuses, kuulatakse vaikust ja kui erksad peale seda on kõik inimese meeled, et ei olegi vaja sõnu, piisab ainult pilgust, et üksteist mõista.

Tauno öeldud lause, mis sobib hästi jõulueelsesse kinkide ja ostude saginasse - "Oma soovidega tuleb olla ettevaatlik, sest inimene on täiuslik, tal ei ole midagi vaja, pigem oleks vaja midagi ära anda."

Järgmine tunnike enesega toimub arvatavasti uuel aastal jaanuaris. Ootame teid!

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.