Friday, October 12, 2012

Kohalikud mesinikud Mustlepa talust Malle ja Ülo Sild

Väga toredad ja jutukad asjaarmastajad, kes ei ole kadedad oma tarkust teistelegi jagamast. Oli huvitav teada, et: 
  • õige mesi ongi selline, mis kristalliseerub 3-4 nädalaga
  • kuuma tee või kohvi sisse ei soovita mett lisada, mesi kannatab kuumust vaid 42 kraadi, siis ei kaota ta oma tervistavat toimet
  • mesilastarust on kõik söödav, ka mesilane ise, vt mesilaslangetis
  • mesinike nuhtlus, kahjur leedikust saab erinevaid tervist turgutavaid tooteid
  • mett võib ka sügavkülmutada nt plastkarbis, tema omadused ei muutu
Loomulikult oli kaasa võetud mett - tavalisel kujul, kusjuures nendel on see vispeldatud, väga mõnus kreemjas. Samuti oli meesegusid taruvaiguga, õietolmuga, neid kõiki saime maitsta. Hästi huvitava hapuka maitsega oli suir, mis olevat nn mesilasbeebide toit.

Tänud esinejatele! 
Uute kohtumisteni huvitavate inimestega!


No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.