Monday, April 26, 2010

22. aprillil toimus raamatukogus nn piiblitund. Kas on "süüdi" just seesama ürituse nimi või kevad, igatahes vaatamata sellele, et kuulutus oli nädalakese üleval, olid kohal ikka ainult need, kes alati on sellest osa võtnud. Aga järjekordselt oli väga huvitav tunnike. Seekord oli märksõnaks inimene - väline kest ja sinu sisemine mina e. hing, ruum. Samuti jäi kõlama Tauno jutust sõna "andesta." Andesta ja sinul endal hakkab kergem. Kel asja vastu huvi, võib sellest teemast lugeda Kaiu valla teataja aprillinumbrist, kuhu Tauno lubas pikema artikli kirjutada. Küpsiste ja kommide kõrvale sai muud lobajuttu ka aetud, kui juba kord kodunt välja tuldud. Igatahes sai tunnikesest märkamatult kaks ja pool tundi.

Järgmine ja ka selle hooaja viimane piiblitund toimub juba 13. mail kell 18.00 Juurus. Kuna Tauno käib piiblitunde andmas nii Juurus, Järlepas, Härglas, Inglistel ja Kaius, siis hooaja viimases tunnis oleme alati kõik koos istunud, esmalt kirikus jumalateenistusel ja hiljem koguneme Juuru koolimajja ühisele kohvile, et hooajale lõpp-punkt panna. Seega, kõik asjast huvitatud, kohtume 13. mail Juurus!

Thursday, April 15, 2010

UUED RAAMATUD!

Berry, S. "Aleksandria viide"
Rowland, L. "Charlotte Brontè salajased seiklused"
Lorie, A. "Igaveseks kaotatud"
Mikomägi, M. "Koguja raamat"
Langfield, M. "Kurjuselaegas"
Kinos, J. "Lapsest lähtuv kasvatus"
Hellsten, T. "Läheduseni on pikk tee"
Shriver, L. "Me peame rääkima Kevinist"
Hommik-Mrabte, K. "Minu Maroko"
Roost, R. "Mis sul viga on"
Padu, E. "Murtud süda"
Byrnes, M. "Pühad luud"
Soonik, M. "Ravitseja-Leenu tarkused"
Uustulnd, L. "Ruutuemanda sündroom"
Willett, M. "Tantsu kajad"
Paasilinna, A. "Tule taevas appi"
"Uba. Toomas Uba"
Thomson, K. "Ööloom"
Lembit, A. "Üksik veri"

Noortele, lastele:

Käo, H. "Noorpagana lood"
Arme, L. "Varjupaiganaga"
Kumberg, K. "Autopõnn Anto ja uus tüdruk"

Thursday, April 8, 2010

NUKITSA KONKURSI TULEMUSED RAPLA MAAKONNAS

Raplamaa esikolmik KIRJANIK: Vallik, Aidi - "Pints ja Tutsik"
Kivirähk, Andrus - "Kaka ja kevad"
Sepp, Ene - "Medaljon"

Võistles KUNSTNIK: Ernits, Heiki - "Kaka ja kevade" piltidega
Mäger, Anni - "Ämblike kooli" piltidega
Ilves, Kadri - "Viis vaba kutsikat" piltidega.

Rapla maakonnast saab lõpuüritusel osaleda 5 last. Osalenud laste hulgast loosisid Rapla Keskraamatukogu töötajad Leili Oja ja Kristel Murel välja 2 Järvakandi valla last, 1 Hagudist, 1 Valtu piirkonnast ja 1 Alust. Kahjuks ei saanud ükski Kaiu laps väljavalituks. Aga järgmisel aastal uuesti!

Thursday, April 1, 2010


Häid Lihavõttepühi!

4. KLASSI ARVATES TULEB RAAMATUKOGUS KÄITUDA NII ...


4. klass ja õpetaja Marika külastasid eesti keele tunni raames raamatukogu. Igal lapsel olid paberile kirja pandud tema arvates nõuded, mida peaks raamatukogu külastades täitma. Lapsed teavad täpselt, mida tohib ja mida mitte. Nalja tegi see, et poisid, keda peab raamatukogus tihti keelama, olid seadnud reeglites esikohale just "ei tohi lärmata" ja "peab raamatukogutöötaja sõna kuulama." Lugesin ette ka Kaiu valla koostatud Kaiu raamatukogu kasutamise eeskirjad ja leidsime, et need ei erinegi väga laste omadest, ainult sõnastus on veidi keerulisem.

Uurisime üheskoos, kuidas teha otsingut avalikus URRAM - is, kuidas panna end raamatule järjekorda ja mis on laenutuste edetabel. Hiljem täitsid lapsed oma töövihikutest harjutust raamatukogu kohta.

Raamatukogu jäid kaunistada laste poolt kehtestatud "raamatukogu reeglid."

1. MAIL ÜLE-EESTILINE TALGUPÄEV

Teeme Ära tänavuse ettevõtmisena toimub 1. mail üle-eestiline talgupäev. Sel päeval on kõik eestimaalased oodatud korraldama ja osalema erinevatel talgutel, et vajalikud tööd ühisel jõul ära teha. Võimalus oma Teeme Ära talgud korraldada on igal inimesel ja organisatisoonil linnas ja maal, olgu vajalikuks tegevuseks siis koos koristamine, riisumine, ehitamine, istutamine, kaunistamine, mõtlemine või muu. Terve rida talgupäevi on tänaseks üleval www.teemeara.ee kodulehel, kust võite nende vahvate üritustega juba varakult tutvuda.

1. aprillist algab talguliste registreerimine. Kui sul ei ole internetivõimalust, siis tule raamatukokku ja teeme seda koos. Talgutele registreerimine on lihtne - pole vaja mingit ID kaarti ega muid dokumente, see ei võta ka kaua aega. www.teemeara.ee lehel on alates 1. aprillist võimalik "Registreeri end talgutele" nupule vajutades end hõlpsasti soovitud talgutele kirja panna.

Kirja pandud raamatukogudele saadetud Teeme Ära koordinaatori Kaia-Kaire Hundi kirja põhjal.