Friday, November 27, 2009

REEDEÕHTUNE LEIVATEGU


Keda kiita leiva eest? Eks ikka meie tublit kasvatajat Enet, kes ei hoia oma oskusi mitte ainult endale. Kõik kes soovisid, said kätt proovida taigna sõtkumisel ja maitsta, mis maitsega peab see õige taigen olema. No ikka parajalt hapu! Juuretis jagati osalejate vahel ja kel viitsimist reede õhtul Kaiust välja sõita rukkijahu ja maltoosa järele( sest Kaiu poest lihtsalt ostis Ene viimased ära), see saab juba homme sooja leiba lauale panna. Kel tekkis huvi leivategemise vastu, siis raamatukokku saabub uue raamatupakiga "Koduleivaraamat".

25. NOV. VÄLJASÕIT PÄRNU KESKRAAMATUKOKKU

Monday, November 16, 2009

MIS ON ÕNN?


Neljapäeval saime Kaiu raamatukogus kokku sel sügisel esmakordselt. Esimesele istumisele, mis oli Kuimetsa rahvamajas, Kaiu rahvas ühel ja teisel põhjusel ei jõudnud. Kahjuks ei olnud seekord Kaius ühtegi Juuru inimest ja Tauno sõnutsi ilmselt ei hakkagi toimima piirkondade liitmine ja piiblitundide koos pidamine. Ja sõna "piiblitund" ei tohiks kedagi ehmatada, mina nimetaksin neid tunde rohkem psühholoogia või filosoofia tundideks. Seega igale vanusele midagi huvipakkuvat. Seekord vaatasime filmi õnnest, õnne otsimisest ja leidmisest. Kõlama jäid ammusest ajast tuntud tõed: ole see, kes sa oled, oska leida õnne ka pisikestes asjades, õnn ei ole rahas või väärtasjades. Õnn on kogu aeg su kõrval, igas hetkes, oska seda ainult leida! Igal juhul panevad mõtlema need lihtsad tõed, vähemalt sellekski õhtuks.

Järgmine kokkusaamine juba 10. detsembril ja sedakorda Kuimetsa rahvamajas. Jälgi reklaami!

Wednesday, November 11, 2009

TIIU LAURIMAA LINDA RAUSIST


Linda Rausi 100. sünniaastapäevaks koostatud kogumikku, kuhu kuuluvad raamatud "Linda iseendast", "Teised Lindast" ja DVD "Lindast Lindale Lindaga" tuli raamatukokku tutvustama Tiiu Laurimaa - Rapla Kultuurikeskuse Linda toa töötaja. Tema sooviks on talletada igasse Raplamaa inimesse ja just nooresse inimesse killukene Linda Rausist, kui töökast ja südamlikust kultuuriinimesest. Samuti oli Tiiu soov, et raamatud oleks saadaval igas maakonna raamatukogus. Kuulama olid kutsutud Kaiu Põhikooli 7. - 9. klassi rahvatantsurühm. Ja et Tiiu jalavaeva vähendada, olid raamatule Kaiu järgi tulnud ka Kuimetsa ja Vahastu raamatukogude töötajad. Tiiu, kes oli ise Linda Rausi rahvatantsuõpilane ja hiljem juba ise tantsujuht, meenutas Linda Rausi suure ja sooja inimesena. Seda soojust ja inimlikkust süstis Tiiu ka kuulama tulnud õpilastele, kellede silmavaade oli Tiiu arvates tarkade ja andekate oma. Õpilaste lahkudes jagus Tiiul raamat Kaiu koolilegi mälestuseks kaasa anda.

Friday, November 6, 2009

VALIK NOVEMBRI UUTEST RAAMATUTEST

Suurtele:
Osho "Armastamine"
Abrahams "Eakate terviseentsüklopeedia"
Tomingas "Eesti looduse pildimapp"
Fjodorova "Egiptuse eha"
Volkonski "ISBN 978-9985-9980-6-9"
"Imeline maa: entsüklopeedia"
Tangsoo "Jantsa kalaraamat"
Laanem "Kihnu Virve: nagu linnukene oksal"
Jürgen "Kõik puha omad joped"
Jõgioja "Lootusete varjud: elulooromaan"
Ormus "Lõbusad munakarbid"
Nekrassov "Mees ja naine"
Kängsepp "Mina, vandersell: Lõuna - Ameerika päevik"
Saksakulm "Minu Soome"
Aunaste "Mitte ainult meestest"
Roberts "Päranduse koorem"
Sierra "Sinine daam"
Sommerville "Sinu Hiina horoskoop aastaks 2010"
Suitsu "Suur õunaraamat"
Tara "Suvelilled"
"Sõiduõppe liiklusülesanded"
Larsson "Tüdruk, kes mängis tulega"
Tammer "Uno Loop"
Coelho "Võitja on üksi"
Dontsova "Õnnelik lõpp Desdemona jaoks"

Väikestele:
Kivirähk "Leiutajateküla Lotte"
Rebane "Minu oma: noorsooromaan"
Priilinn "Mustlasplikad"
Härm "Oh sind tüdrukut"
Padu "Portselanist jänes ja klaasist kana"
Jalonen "Tüdruk, puu ja taevalinnud"

DVD-d:
"Kangakudumise algõpetus"
"Kosmosekutsud"
"Välk".